vantaan ammattiopisto varia

Raami ja Arcadia Oy suunnittelevat yhteistyössä Vantaan Ammattiopisto Varian uutta toimipistettä Vehkalaan. Hankesuunnitelman mukainen laajuus on 23 830 brm2. Hankkeen tilaaja on VTK Kiinteistöt Oy ja rakennuttajakonsulttina toimii WSP Finland Oy. Tuleva oppilaitos sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Kehäradan ja Kehä III:n risteyksen länsipuolella, Vehkalan asemalle on matkaa vain 300 m ja Lentokentälle 10 km.

Vehkalan toimipisteeseen suunnitellaan tilat 2130 opiskelijalle ja n. 225 henkilökunnan jäsenelle. Rakennus on pääosin 3-kerroksinen ja tälle osalle sijoittuu sosiaali- ja terveysalan, sähkö- ja automaatioalan sekä tieto- ja tietoliikennealan opetustiloja. Rakennuksen 1-kerroksisiin halliosiin tulee auto- lentokone- ja logistiikka-alan opetustiloja. Lisäksi pohjakerrokseen tulee liki 600 m2:n liikuntasali ja kuntosali sekä etupihalle ulkoliikuntavälineitä ja peliareena katsomoportaineen. Sisäpiha aidataan ja aluetta käytetään auto-, lentokone- ja logistiikka-alan opetustoimintaan. Sinne sijoittuvat raskaan liikenteen, työkoneiden ja lentokoneiden ajoharjoittelu- ja pysäköintialueet katoksineen.  

Koulun keittiö toimii valmiuskeittiönä sekä Vantaan ensimmäisenä aluekeittiönä ja siellä tullaan valmistamaan noin 3000 ruoka-annosta päivittäin. Aulatilat, kahvio ja ruokasali avautuvat ulos tarjoten näkymiä ja mahdollisuuden ruokailla tai juoda kahvit pihaterassilla. Aulan opinportaat toimivat avoimena oppimisympäristönä ja auditoriona tai ihan vaan oleilualueena johdattaen 2. kerrokseen, jossa kirjasto-mediateekki ja nuorisotyön tilat toimivat oppilaiden olohuoneena. 3. kerroksen kattoterassilla on mahdollista viettää aikaa ulkona koulupäivän lomassa, rentoutua tai seurata touhua pihalla.