Lapset mukaan töihin -päivä 18.11.2022

Ilmari ja Eliel haastatteli Kirsiä

Ilmari: Miksi päätit tehdä juuri tätä työtä

Kirsi: AAAAH, ensinnäkin yks sellainen juttu, mä en ole arkkitehti. Mä oon ainoa ihminen tällä toimistolla joka ei ole arkkitehti, ja mä kutsun itseäni toimistomummoksi, mutta oikeasti mä on sellainen toimisto ihminen, ja mä päätin tehdä tätä työtä että mä auttaisiin Ramia sen töissä… ja sitten se on kivaa! toimistomummona oleminen on minulle tosi kivaa, voin ottaa vaikka lapsia tänne vieraaksi.

Ilmari: Tässä on toinen kysymys vähän tähän liittyvä: mikä on toimisto mummo?

Kirsi: No toimisto mummo pitää kaikista ihmisistä huolta ketä täällä toimistolla on, toimistomummo tekee aamiaisen kaikille, ja sitten toimistoihminen maksaa palkat kaikille, ja hoitaa laskutukset, ja kaikki maksut, ja muutenkin täällä pitää kaikista huolen, sellainen on toimistomummon tehtävä.

Ilmari: Kuinka kauan olet ollut tässä toimistossa?

Kirsi: Mä olen ollut tässä toimistossa neljä vuotta.

Ilmari: Onko kukaan koskaan yrittänyt murtautua tänne?

Kirsi: OOOH AAH! ei mun mielestä, ei oo, ei ehkä ole!

Ilmari: Sitten, mitä tekisit jos joku yrittäisi murtautua tänne? tai murtautuisi?

Kirsi: Onpa vaikeita kysymyksiä! No totta, mä luulen että jos tänne joku yrittäisi murtautua vaikka illalla, kun täällä ei ole ketään, niin sitten murtohälytin lähtisi soimaan, ja sitten tänne tulis vartijat, tai itse asiassa ne vartijat soittais mulle ensin että hei nyt siellä soi se murtohälytin, ja sitten ne vartijat tulis kattoo tänne, mun ei vältämättä tarvis tulla tänne, mutta sitten mä soittaisin totta kai poliisille, jos joku tänne oikeesti murtautus ja poliisi auttaisi.

Ilmari: sitten, miksi rami ei saa syödä suklaata?

Kirsi: AAHAH, noni, mä kyllä vähän epäilen että tämä kysymys oli Ramin keksimä kysymys eikä teidän!

Ilmari: Ei

Kirsi: OH EIIII?

Ilmari: EI (note of the editor: the question was indeed not from Rami)

Kirsi: Rami saa tänään syödä suklaata, mä oon luvannut sille ihihi! Mutta ei sen parane syödä liikaa suklaata ettei sen hampaat menen rikki

Ilmari: Tässä oli mun osalta kysymykset, nyt tulee Elielin:

Eliel: Jos toimistolla olisi välineet, leipoisitko toimistolle, vai leivotko jo?

Kirsi: Toi oli tosi hyvä kysymys, koska mä haluaisin leipoa. Mulla olis kaikki välineet kotona ja mä voisin leipoa. Mutta mä oon vähän laiska… Enkä mä sitten ole leiponut. Mutta, tässä tulee todistus: Mä lupaan leipoa joku kerta!

Eliel: Kuinka useasti käyt täällä?

Kirsi: Mä käyn täällä kolme tai neljä kertaa viikossa.

Eliel: Mistä tuli idea olla toimistomummo?

Kirsi: Se oli mun keksintö kun mä tulin tänne töihin. Mä tulin tekemään näitä juttuja mistä mä äsken kerroin.Mä pidän huolta näistä ihmisistä ja kaikista että kaikilla on täällä kivaa. Mistä mä keksin:                  

Että hei, mä en ole mikä toimisto sihteeri vaan mä oon toimisto mummo! Se on paljon kivempi sana.

Eliel: Niin onkin! Kiitos!

Kirsi: Kiitos!